Over 10,000 brøytinger gjennomført!

Vi oppsummerer brøytesesongen 2022/2023.

 

Vi har snakket med en av brøyterne som har stått på hele vinteren for å sørge for snøfrie hyttetun på Beitostølen.

 
Det har vært en vinter med omtrent dobbelt så mye brøyting sammenliknet med fjoråret.
— Øyvind, brøytesjåfør i BMT
 

I Sør-Norge har behovet for snømåking vært større enn på lenge, med over én meter snø flere steder i landet. Vår gode samarbeidspartner Beitostølen Maskin og Transport (BMT) har sørget for over 10,000 brøytinger til våre felles kunder på Beitostølen denne vinteren.

Brøyter og skogsentreprenør Øyvind Reinlie jobber for BMT, men har også brøyteoppdrag i et hyttefelt litt syd for Beitostølen. Gjennom sitt firma Tømmerhoggerne har han i tillegg levert knusktørr bjørkeved til hyttefolket på Beitostølen gjennom Friio. Han forteller at det har vært et spesielt år:

– Fjoråret var jo spesielt det også, men litt i motsatt retning. Da var det kanskje uvanlig lite brøyting. Totalen i år kontra totalen i fjor viser omtrent dobbelt så mange timer i år på et likt antall hyttetun. Det sier jo litt.

Ofte har det vært nødvendig å brøyte både lørdager og søndager. Dette har jo økt arbeidsmengden betraktelig, sier Reinlie.

I romjulen – den 29. desember – ble det brøytet hele 524 ganger på ett døgn.

– Nyttårshelgen er en travel tid på Beitostølen i utgangspunktet, og i tillegg kom det mye snø. Det var en lang dag i traktoren, husker jeg.

En lang dag for Reinlie kan bety opptil 18 timer på traktorsetet.

– Ja, hvis du er uheldig. 29. desember var en sånn dag. Men det er klart at du sover veldig godt etterpå.

Hvordan har det gått med maskinene? Er det noe som har blitt ødelagt?

– Litt slitasje på noen akslinger, men utover det har utstyret klart seg bra. Jeg har ganske nytt utstyr. Det koster litt mer, men det er verdt det. Det er kanskje det viktigste når du jobber som brøyter. Utstyret må funke når du trenger det. Kunden bryr seg ikke om traktoren din har stoppet eller om snøbrøyteren har blitt ødelagt.

Hvor mange brøytere har operert samtidig?

– Kanskje i gjennomsnitt syv-åtte samtidig. Fire-fem traktorer og et par hjullastere.

Du kan kommunisere direkte med hyttekunden. Det skjer fort og alt er på ett sted.

Friio har vært deres samarbeidspartnere på brøyteavtalene i år. Hvordan har det gått?

– Det synes jeg har gått veldig bra. Det er jo mye jobb å snekre sammen alle avtaler, og det er en stor omveltning. Ikke minst for kundene. Som brøyter for BMT har det vært informasjonsmøter og god oppfølging. Så fort vi fikk opplæring i appen har det fungert så å si feilfritt for oss sjåfører. Det har blitt lettere å se hvor jeg skal brøyte, og ikke minst varsle hvis jeg av en eller annen grunn ikke får brøyta eller om biler må flyttes for at jeg kan komme til med traktoren. Du kan kommunisere direkte med hyttekunden. Det skjer fort og alt er på ett sted.

Selv om Reinlie synes årets brøytesesong har gått tilnærmet sømløst, kommer han med følgende oppfordring til hyttefolket frem mot neste vintersesong: Det er lov å tenke seg om to ganger når man parkerer.

– I tillegg må man passe på at man har oppdatert avtale med Friio og klipp tilgjengelig. Ellers går resten stort sett av seg selv.

Friio og konseptet deres er jo helt nytt, i hvert fall her på Beitostølen, og da er det ekstra hyggelig at kundene er positive.

Frem mot neste vintersesong skal Øyvind signere egen samarbeidsavtale med Friio.

– Neste vinter skal jeg ikke bare bruke Friio-appen som brøyter og sjåfør, men også som administrator til mitt eget hyttefelt. Det er jo spennende.

Når vi spør han om det er noe han vil trekke frem denne sesongen, svarer han at det virker som om tjenesten har blitt positivt mottatt.

– Friio og konseptet deres er jo helt nytt, i hvert fall her på Beitostølen, og da er det ekstra hyggelig at kundene er positive. Vi har også holdt på med vedlevering i stor stil, og nå ble jo nylig vask lansert. Jeg har veldig tro på dette konseptet.

Forrige
Forrige

Forte Digital inn på eiersiden